Bekende christelijke voetballers

Fleur van Leeuwen
De toppers van Nederland

Bekende christelijke voetballers

Geloven en topvoetbal, ze lijken steeds meer met elkaar te maken te hebben. Veel bekende voetballers geloven in God en vertellen hierover in interviews. Van de 26 voetballers die in 2024 voor Nederland naar het EK gingen, waren er 15 open over hun geloof. We zetten de bekendste op en rijtje.

Wout Weghorst

Wout Weghorst weet als spits het Nederlands elftal keer op keer te redden, maar zelf gelooft hij in een andere redder. Wie goed kijkt naar de wedstrijden van het Nederlands elftal zal het zijn opgevallen dat hij op zijn onderarm een groot portret van Jezus heeft getatoeëerd. Weghorst vertelt in interviews vaak over zijn geloof. Toen hij jong was ging zijn gezin soms naar de kerk. Op 17-jarige leeftijd ontdekt Wout het geloof zelf en omarmt hij het. In interviews vertelt hij dat hij elke ochtend en avond bidt en dat hij soms stukken uit de Bijbel leest op zijn telefoon. Het geeft hem houvast, zegt hij. 

Bron: BEAM 

Memphis Depay

Memphis Depay is van jongs af aan opgegroeid met het geloof. Met zijn ouders en opa en oma ging hij naar de kerk. Voor het slapen gaan las zijn moeder hem voor uit de Bijbel. Nog steeds leest hij daar vaak uit. “Als ik de Bijbel lees, geef mij dat rust. Ik wil graag meer lezen,” zei Depay in een interview.  

Ook op het voetbalveld laat Depay zijn geloof zien. Na een doelpunt steekt hij bijvoorbeeld zijn vingers in zijn oren. ‘Huh?!’, denk je misschien, wat heeft dat met God te maken? Hij doet dat, vertelt hij, omdat hij zich op dat moment wil afsluiten voor het lawaai en alleen wil luisteren naar God.  

Bron: Nu.nl, BEAM 

Cody Gakpo

Ook Cody Gakpo wordt opgevoed met het geloof. Vanaf jonge leeftijd leest hij veel in- en over de Bijbel en probeert elke dag te bidden. Nog steeds speelt de kerk een belangrijke rol in Cody’s leven. Hij organiseerde zelfs samen met zijn kerk in Eindhoven een grote kerkdienst in het PSV-stadion. In het Nederlands elftal praat hij over zijn geloof met Depay, ze delen met elkaar wat ze bijzonder vinden aan bepaalde Bijbelstukken.   

Ook op Instagram deelt hij veel over zijn geloof. Bij zijn spectaculaire voetbalfoto’s plaatst hij vaak een Bijbeltekst.  

Bron: BEAM, Helden Magazine 

Dirk Kuyt

Ten slotte een voetbalheld van wat langer geleden: Dirk Kuyt. Kuyt heeft in veel interviews verteld over zijn geloof. Hij noemt het een houvast in goede- en in slechte tijden. Kuyt vindt het belangrijk dat verschillende geloven elkaar de ruimte geven, in plaats van elkaar te veroordelen. Volgens hem zouden we een voorbeeld moeten nemen aan de kleedkamer van Feyenoord: “Een Katwijker, een ras-Rotterdammer, jongens met Surinaamse roots, moslims, christenen, katholieken. Als je ziet hoeveel respect wij voor elkaar hebben, hoe wij elkaar de ruimte geven om ons geloof uit te dragen, daaraan zou de wereld een voorbeeld kunnen nemen.”  

Bron: EO, BEAM 

Weten wat zij geloven?

Doe mee met Alpha Youth!