Bang in het donker

Leegte en stilte vullen het huis. Je staat op het punt naar bed te gaan. Het moment dat je het licht uit doet, kruipt er opeens een angstig gevoel naar binnen. Beweegt daar nou iets? Hoor ik wat uit die hoek? Je besluit maar snel naar bed te vluchten. Dit is niets geks. Het kan nog steeds voorkomen dat je bang in het donker bent, wat je leeftijd ook is.

Zodra de duisternis de kamer overneemt, lijkt er een andere wereld actief te worden. Ik kan hier zelf goed bang van raken. Er kunnen opeens allerlei vreemde dingen gaan gebeuren of verschijnen. Een raar gevoel zegt me dat als ik het aandacht geef, datgene wat ik vrees ook werkelijkheid zal worden. Ik kruip dan snel weg onder mijn deken of zoek toch nog wat afleiding in een tv serie. Maar waar ben ik nou eigenlijk bang voor?

Ik geloof dat naast deze zichtbare wereld er een geestelijke wereld is, waar je ook vast wel creepy verhalen over hebt gehoord. Het idee dat naast God en engelen, ook de duivel en demonen bestaan, is niet altijd even fijn. De aanwezigheid van duistere wezens voelt soms dichterbij dan die van God. Op dat soort momenten kan een angstgevoel je gedachten overnemen, die juist het gevolg zijn van de leugens van de duivel. Hij wil er namelijk alles aan doen om je verder van God te verwijderen.

Gelukkig hebben we hiervoor niets te vrezen. Door heel de Bijbel heen worden we aangemoedigd om zonder angst te leven en in elke situatie te vertrouwen op God. Het is niet nodig om bang in het donker te zijn. God zal ons beschermen en wil onze gedachten rustig maken. Lees maar in de volgende Bijbel teksten:

Spreuken 29:25 Vrees voor mensen spant een strik, maar wie op de HERE vertrouwt, is onaantastbaar .

Jesaja 41:10 Vrees niet, want Ik ben met u; zie niet angstig rond, want Ik ben uw God. Ik sterk u, ook help Ik u, ook ondersteun Ik u met mijn heilrijke rechterhand.

1 Petrus 5:7 Werpt al uw bekommernis op Hem, want Hij zorgt voor u.

In zulke donkere nachten probeer ik daarom God op te zoeken. Door gebed, Bijbel lezen of aanbiddingsmuziek kan mijn angst veranderen in rust. Wat doe jij als je bang bent?

ShannaAuteur: Shanna de Geus
Leeftijd: 20 jaar
Hobby’s: Muziek, creativiteit, met vrienden zijn.
Geloof je dat er meer is? Ja. Ik ben nog volop aan het ontdekken, maar ik geloof dat God er is.