Wat als alle zekerheden wegvallen?

Wat nou als al onze zekerheden wegvielen? Wat als je regelmatig honger had? Wat als je geen huis meer had? Wat als er niemand meer was die van je houdt? Denk aan al die mensen die het slechter hebben dan jij. Als jij in hun schoenen zou staan, wat zou jij dan doen? Hoe zou je je geluk vinden en een doel voor je leven?

Ik denk dat onze welvaart ons heel erg in de weg kan staan van wat er écht belangrijk is. Want laten we eerlijk zijn; al die mooie kleding en het lekkere eten, vult dat echt de leegte in ons hart? Is de voorwaardelijke liefde van andere mensen genoeg? Maken onze telefoons ons nu echt gelukkig?

Paleis en mooie vrouwen
In de Bijbel staat een verhaal over één van de rijkste mannen die ooit heeft geleefd. Hij had een paleis, talloos veel mooie vrouwen aan het hof en de lekkerste wijn van de hele wereld. Zelfs híj kwam ondanks al deze dingen tot de conclusie dat het bereiken van deze dingen hetzelfde is als het najagen van wind. Oftewel: het maakt je niet onsterfelijk. Goed of slecht, rijk of arm, bemind of onbemind, elk mens wacht hetzelfde lot: de dood. Heb je daar weleens over nagedacht?

We kunnen niets meenemen uit deze wereld!

Grote kracht
De Bijbel zegt dit: ‘Wij hebben niets in deze wereld gebracht en we kunnen er ook niets uit meenemen’ (Bijbelboek 1 Timoteüs 6:7). Best wel iets om over na te denken. Ik geloof dat God ons leven een doel geeft en ons reden geeft om te leven. Ik wil dat Jezus genoeg voor mij is. Ik kies ervoor om te geloven dat alles wat ik zoek te vinden is in Hem. Ik kies ervoor om te vertrouwen in de oneindig grote kracht van Degene die mij gemaakt heeft. Hij is altijd bij me is en zorgt voor mij. Ik wil najagen waartoe God mij, als Zijn kind, heeft bedoeld. Ik zal God blijven zoeken totdat ik Hem, die mij als eerste liefhad, het meeste verlang van alle dingen. Niets in deze wereld is te vergelijken met wat God ons kan geven!

En het is ook bedoeld voor jou, lees maar dit vers uit de Bijbel: ‘Wat het oog niet heeft gezien en het oor niet heeft gehoord, wat in geen mensenhart is opgekomen, dat heeft God bestemd voor wie Hem liefheeft.’ (Bijbelboek: 1 Korintiërs 2:9)

Wil je eens goed nadenken over de vraag: is er meer tussen hemel en aarde? Volg een Alpha – Youth bij jouw in de buurt!

Meer over dit onderwerp lezen?