Op de laatste Alpha avond geven we een knalfeest: iedereen komt verkleed!

Wij zijn Youth Alpha Kampen, elke maandag komen wij met een groep van ongeveer 20 jongeren en 8 leiding bij elkaar in jongerencentrum De Mix in Kampen, waar ook elke vrijdag een jongerencafé is en op de woensdag wordt hier een Youth Beta cursus gegeven, dit is het vervolg op de Youth Alpha. We draaien al 15 jaar de Youth Alpha, afgelopen seizoen was de dertigste keer dat er een Youth Alpha was!

Jullie geven Alpha – Youth in een jongerencafe hoe zit dat?
De eerste drie vrijdagavonden van de maand is er inderdaad jongerencafe. Iedereen is dan welkom om gezellig langs te komen en te chillen. Je kunt dan darten, tafelvoetballen, wii’en, chillen, spelletjes spelen of aan de bar hangen. De laatste vrijdagavond van de maand is er altijd een meidenavond en word er voor de meiden wat georganiseerd. Bijvoorbeeld taarten bakken, maskers maken, make-up en styling advies en nog veel meer.

Jullie staan verkleed op de foto, waarom?
De laatste Alpha avond van het seizoen hebben we een knalfeest. Hierbij komt iedereen verkleed, elk seizoen is er een ander thema: wereldwijd, fet voud, black&white. Tijdens deze avond spelen we spelletjes of hebben we een bonte avond.

Wat is er zo leuk aan de groep?
Het leukste aan onze groep is dat we aan het begin van de Youth Alpha elkaar nog niet kenden, maar nu een grote gezellige groep zijn geworden.

Wie is de leukste/gekste leider?
De leukste leider is Meine, hij is altijd erg relaxt en weet iedereen aan het lachen te maken.

Favoriete spelletje?
In De Mix staat een voetbaltafel en hier maken we elke avond goed gebruik van. Wanneer er na het eten wordt afgewassen door een aantal staat iedereen die niet hoeft af te wassen vaak om de voetbaltafel heen om de spelers aan te moedigen.

Tof moment van de AY?
Eigenlijk zijn alle Alpha-avonden tof om mee te maken, maar het hoogtepunt is toch elke keer weer het weekendje halverwege het seizoen. We vinden het weekendje zelfs zo leuk dat we altijd voor de zomervakantie nog een extra weekendje hebben waarin we nog een keer op kamp gaan.

Grootste grappenmaker?
De grootste grappenmaker van onze groep is Floor, eigenlijk maakt ze nooit echt grapjes en vertelt ze vaak alleen maar wat ze heeft beleefd. Door deze verhalen die ze bloedserieus vertelt ligt iedereen vaak in een deuk. Zo is ze een keer per ongeluk onder een chocoladefontein gaan hangen.

Lekkerste eten?
Elke Youth Alpha avond beginnen we met een lekkere maaltijd die elke keer gekookt wordt door een andere kok. Eigenlijk zijn alle gerechten die we eten wel lekker, maar het lekkerst zijn de sil pancho’s, dit is een Boliviaans gerecht wat wij de naam vleespannenkoeken hebben gegeven.

Welke BN’er nodigen jullie uit op jullie AY?
Als een celebrity de Alpha moest volgen, dan moet dit volgens de meiden Harry Styles zijn.

Waar zouden jullie naartoe op vakantie willen?
Als groep zouden we graag een keer op vakantie willen naar een van de Waddeneilanden. Waarom? Omdat we dan gezellig naar het strand kunnen met elkaar.

Waarom zouden alle jongeren eens een AY moeten proberen?
Tot slot willen we graag dat alle jongeren in Nederland een Youth Alpha gaan volgen, omdat dit gewoon mega gezellig is. Je ontmoet heel veel leuke en gezellige mensen en er is altijd een goede sfeer.

Wij zijn een keer langsgeweest in Kampen! Check ons Alpha – Youth Report!
Mogen wij ook een keer bij jou Alpha langskomen? Mail ons!

Meer over dit onderwerp lezen?