'Alpha Youth heb ik vier keer gedaan, het verveelt niet!' Nina den Hartog - winnares Idols

Alpha Youth redactie
5 min leestijd
Winnares Idols!

Nina den Hartog: 'Alpha Youth heb ik vier keer gedaan, het verveelt niet!'

Nina den Hartog is achttien jaar, woont in Bergambacht en sinds een paar weken staat haar leven op de kop omdat ze meedoet aan Idols! Met succes: ze is de winnares van Idols 2016! Ik ontmoet haar in haar eigen huis waar we tussen de huisdieren een goed gesprek hebben over haar Idolsavontuur, liefde voor dieren en...over iets heel persoonlijks!

”Haha, dat is Bowie, onze hond, hij is de politieagent voor de vijf poezen.” Bowie blaft naar een van de poezen die rollend over de bank met een draadje speelt. Hij lijkt te willen zeggen dat de poes rustig moet doen nu er bezoek is. We lachen erom en Nina zit heel relaxed en ontspannen op de bank. De (halve) finale staat nog voor de deur op het moment dat ik haar spreek: is ze niet zenuwachtig? ”Nee ik weet niet wat het is maar ik heb gewoon niet zo last van zenuwen. Laatst werd er bij Idols gevraagd of dat te maken heeft met dat ik in God geloof. Die vraag kwam heel onverwacht maar ik denk dat het wel meespeelt.”

'Dit is chill, ik word er gewoon heel erg blij van!'

Alpha-weekend

Nina is gelovig opgevoed maar toch had ze er vroeger niet zo veel mee. ”Ik deed vaak alsof ik ziek was of dat ik door de wekker heen was geslapen als we naar de kerk gingen, maar dat is inmiddels anders sinds het Alpha weekend. Vanaf dat moment dacht ik: Dit is chill! Je wordt er gewoon heel erg blij van als je echt die keuze hebt gemaakt! Ik krijg er een soort van rust voor terug en energie tegelijk. Ik weet het niet maar het is gewoon heel erg leuk om gelovig te zijn.”

Vier keer meegedaan

Door mee te doen aan Alpha Youth is Nina dus enthousiast geworden over het geloof. ”Het is een heel leuk concept. Je gaat met elkaar eten en in gesprek over een goed onderwerp. Je kunt in die gesprekken vragen stellen zoals: waarom gebeuren en zulke slechte dingen als die God zo goed is? Het verveelt niet. Ik heb vier keer dezelfde cursus gedaan! Dat kan, zeker omdat je elk jaar weer met andere mensen samen zit en andere dingen beleeft. Er komen ook hele goede vriendschappen uit.”

'Uit Alpha Youth komen hele goede vriendschappen.'

Als Nina bidt, bidt ze niet of ze door mag gaan naar de volgende ronde. ”Nee, dat doe ik niet, ik bid meer met de vraag of God wil helpen dat het goed mag gaan. Dan nog kan het mis gaan, maar dat geeft niet. Dan heb je later iets hilarisch om terug te kijken!”

Ook (vier keer) meedoen met Alpha Youth?

Vind een Alpha Youth bij jou in de buurt!