Alles mag op vrijdag

Alles mag op vrijdag is een nieuw programma bij RTL 4, waar ik eigenlijk gewoon keihard om moet lachen. De hysterie straalt er vanaf en de flauwe grappen vliegen je om de oren. Om met Gerard Jolings woorden te spreken; ik hou er zo van!

Maar waar slaat het eigenlijk op? Alles mag op vrijdag. Op zaterdag mag het dan weer niet? Vaak hoor ik van ongelovige familie en vrienden opmerkingen als: ‘Ik ga echt niet geloven hoor, want dan mag ik niks meer en moet ik van alles’. Een gedachte die de laatste maanden bij mezelf ook aanwezig was. Ik voelde me gevangen in het geloof. Ik mag niks. Ik heb de laatste maanden mijn geloof een beetje op de achtergrond gezet. En heb vaak gedacht; was ik maar 88, dat ik dan pas tot geloof zou komen. Dan ga ik vanaf dan wel goede dingen doen, maar laat me nu nog even met rust en laat me gewoon jong zijn.

Dus ik ging veel drinken, joints roken, avonden achter elkaar tv kijken en geen letter in de bijbel lezen. En dan? Werd ik daar dan gelukkig van? Nou niet bepaald. Het maakte me niet gelukkig. Toen zei een vriendin opeens: ‘Dat recalcitrante gedrag van jou he, werkt dat eigenlijk voor je? Schiet je er wat mee op?’

En vanaf dat moment is het balletje weer zacht beginnen te rollen in de goede richting. Ik geloof nog steeds dat God beter weet wat goed voor me is dan dat ik dat weet. Dus ik geloof ook dat zijn handreikingen die hij geeft in de bijbel, niet zijn bedoeld om ons te beperken of klein te houden. Ze zijn júist bedoeld om ons vrij te zetten en te doen groeien. Wat vind jij eigenlijk van Gods regels? Ken jij ze en kun je er wat mee? Of schop je er soms tegenaan, net als ik?

 

 

Moniek Zantinge 2Auteur: Moniek Zantinge
Leeftijd: 23 jaar
Hobby’s: Schrijven, wandelen, schilderen
Website: moniekzantinge.wordpress.com

Welke levensles wil je iedereen meegeven? Change the world with you smile don’t let the world change your smile.

Geloof je dat er meer is? Ja, ik geloof dat er een God is die onvoorwaardelijk van ons houdt en naar ons omziet.