Alles gebeurt met een reden

‘Ik ga voor 4 maanden naar Australië’, zeg ik met opgeheven hoofd en een big-smile op mijn gezicht. In december loopt m’n contract af en daarna wil ik de wereld zien. Of nouja, eerst maar eens Australië. Dit zei ik een jaar geleden, niet wetende dat alles anders liep…

Met trots vertelde ik m’n wilde plannen aan familie, vrienden en collega’s. Echt, mijn plannen had ik al láng gemaakt. Ik had zelfs al via internet een reismaatje gevonden, want mijn vriendinnen zaten allemaal nog op school. En ja, dat klikte eigenlijk meteen goed tussen ons.

En hier zit ik nu, 1 jaar later, in bed, mijn éigen bed. Dit verhaal te typen op m’n telefoon. De aanleiding? Ik las net een stuk waar ik aan mijn wilde reisplannen terugdacht; Prediker 3:1-8 ‘Alles heeft zijn tijd.’ Echt zo’n prachtig stuk! Lees het eens aandachtig door, maar echt, zonder afleiding. Het is zó waar wat er in die acht verzen staat.

‘Ik geloof dat God deze mensen op mijn pad heeft gebracht’

Nieuwe liefde
Oh en trouwens, even voor de goede orde; ik ben dus niet op reis geweest naar Australië. Hetgeen waar ik me voor afgesloten dacht te hebben, overkwam me toch… een nieuwe baan én een nieuwe liefde. En weetje, ik lijk wel gelukkiger dan ooit! Ik heb de meest leuke vriend en mijn collega’s zijn super fijn! Ik geloof écht dat God mij niet voor niets deze mensen op mijn pad heeft gebracht. Ik stel me weleens voor hoe mijn leven geweest zou zijn geweest als ik wel naar Australië was gegaan. Dan had ik zoveel dingen gemist die ik nu in mijn leven heb..

Glimlach
Alles gebeurt met een reden en dat begin ik me steeds weer iets meer te realiseren. Ik merk het al in kleine dingetjes: iemand vertelt niet zomaar zijn of haar verhaal tegen jou, je komt niet voor niets de persoon tegen die iets dierbaars tegen jou zegt. Bid, vraag of God je wil helpen om een reden voor iemand te zijn om te glimlachen bijvoorbeeld. Hij gaat jou dingen op je pad geven die je misschien zelf helemaal niet in gedachten had. Maar, verwacht het wel. Van Hem.

Oh, en over mijn Australië verhaal, als ik over een aantal jaar ga, zal ik het laten weten  Geniet van het mooie leven, mensen!

Meer over dit onderwerp lezen?