5x je dag positief beginnen

Je wekker gaat en met je hand zoek je naar je telefoon om hem uit te zetten of nog een keer te snoozen. Vijftien minuten later wordt je kreunend wakker en bedenk je weer dat je niet zo lang had moeten blijven liggen appen met je vriend(in) de avond ervoor. Gehaast stap je uit bed want je bent alweer te lang blijven liggen. Voor de meesten een heel bekend ritueel! (Tenzij je een echte diehard ochtendmens bent)

Op deze manier de dag beginnen is echt niet prettig. De eerste paar uur ben je niet aanspreekbaar omdat je chagrijnig bent en dan blijkt het ook nog te regenen buiten! No way dat je je regenpak aantrekt. Alles lijkt tegen te zitten. Wanneer je je brood wilt klaarmaken blijkt dat je favoriete beleg er ook niet meer is: kaas is de enige optie. Maar er is goed nieuws. Je kunt je dag namelijk ook heel anders beginnen! Ik geef je vijf tips om je dag positief te beginnen.

Tip 1: Zet zodra je wekker gaat een muziekje aan. Muziek waar je goed op wakker kunt worden maar wat je ook een positieve vibe geeft. (Klein tipje: heb je huisgenoten die nog slapen? Doe dan even oortjes in zodat je anderen in huis geen ochtendhumeur geeft 😉

Tip 2: Tel alle dingen die goed gaan in je leven. Bedenk wanneer je wakker bent, waar je dankbaar voor bent. Zeg ze hardop, schrijf ze in een boekje of gebruik een app. Dat geeft de dag een positieve start en zorgt er voor dat je de hele dag bedenkt waar je dankbaar voor bent.

Tip 3: Doe wat strekoefeningen als je wakker wordt. Rek je even lekker uit en strek daarna een voor een je spieren. Daar word je lekker wakker van en ook je spieren worden wakker en worden actief. Heb je niet zo heel veel tijd? Op de fiets kun je je armen en benen even goed strekken! Beweeg je hoofd even een aantal keren naar links en recht en ook je nek is weer helemaal los. In je schoenen kun je een aantal keren je tenen krommen en weer loslaten. Als je lekker wat beenruimte hebt kun je benen ook even helemaal uitstrekken en daarna weer rustig neerzetten.

Tip 4: Laat je telefoon liggen als je wakker wordt. Zet hem de avond daarvoor op vliegtuigstand zodat er ’s nachts geen meldingen binnen kunnen komen en je ’s ochtends niet gelijk geconfronteerd wordt met een rij meldingen van WhatsApp en andere social media. Door je telefoon te laten liggen kun je volledig focussen op wat je wilt gaan doen en heb je niet de kans om een foto tegen te komen op Instagram die je een vervelend gevoel geeft.

Tip 5: Persoonlijk vind ik het tof om mijn dag met God te beginnen. Hoe ik dat doe? Vaak lees ik een stukje uit een dagboek en praat ik even met Hem. Dan leg ik de dag bij Hem neer en vraag of Hij mij wil beschermen. Als ik niet zoveel tijd heb lees ik een stukje uit de bijbel als ik in de bus zit en praat ik ook nog even met Hem. Als ik dit doe dan heb ik gevoel dat ik de hele wereld aan kan en weet ik dat ik die dag niet alleen ben! Een mooier begin van mijn dag kan er niet zijn!

Ik hoop dat je wat aan de tips hebt en dat je voortaan met een glimlach aan het ontbijt kunt verschijnen en je de hele dag heerlijk positief voelt!

Meer over dit onderwerp lezen?