#5 Voordelen van christen zijn!

Waarom zou je in God geloven? Hanne geeft 5 voordelen van christen zijn.

#1 Nieuwe mensen ontmoeten
Wanneer je voor God kiest en dus christen wordt, kun je je aansluiten bij een kerkelijke gemeente. Op deze manier ontmoet je veel nieuwe mensen! Niet alleen doordat je op zondag naar de kerk gaat, maar misschien ook door activiteiten er omheen zoals catechisatie en andere bijeenkomsten.

#2 Extra feestjes
Er bestaan veel vooroordelen over christenen dat zij niet mogen uitgaan. Maar niks is minder waar! Nergens in de Bijbel is te vinden dat christenen niet mogen uitgaan, Jezus was zelfs regelmatig op feestjes te vinden. Voor christenen komen er zelfs alleen maar feestjes bij. Evenementen zoals EO-jongerendag en Opwekking zijn feesten waar veel christenen graag komen.

#3 Het doel in je leven wordt duidelijk
Het doel in je leven, wat is dat? Soms heb je geen idee wat dit doel is en waar je zou moeten beginnen met zoeken. Wanneer je voor God kiest wordt dit doel snel genoeg duidelijk. God heeft namelijk een plan met je en deze wil Hij dolgraag duidelijk maken aan jou.

#4 Rust!
In deze drukke hectische maatschappij hebben we vaak te maken met een tekort aan rust. Wanneer je God kent, kun je altijd bij hem terecht met gebed. Aan het einde van een drukke dag bidden met God geeft mij altijd veel rust. Hij luistert naar je, altijd.

In de Bijbel staat het volgende in het boek Mattheüs hoofdstuk 11, vers 28:
“Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven.”

#5 Je ontvangt het eeuwige leven
Eerlijk gezegd vind ik het ook wel een beetje zweverig klinken. ‘Het eeuwige leven’. Maar Jezus heeft ons verteld dat het leven niet stopt bij de dood.

Ook deze tekst komt uit de Bijbel uit het boek Johannes hoofdstuk 3, vers 15:
“Opdat ieder die in Mij gelooft, eeuwig leven zal hebben.”

Welke voordelen van christen zijn mis jij nog?