5 manieren om dicht bij God te blijven

Soms ben ik helemaal in de wolken over Wie God is en wat Hij doet. Dan kan ik er niet ophouden met praten over hoe goed Hij is. Maar een paar dagen later.. Dan lijkt het net alsof er niets gebeurd is.

Ken je dat gevoel? Dat je iets ontzettend gaafs meemaakt en er op dat moment helemaal vol van bent? Dat het voelt alsof dat gevoel nooit meer weg gaat en dat je dat ook helemaal niet wilt. Dat je het probeert vast te houden. Maar dan gaat het gewone leven weer door en die gevoelens of die ervaringen raken op de achtergrond. Baal jij er ook van? Wat doe je daarmee?

Ik heb dat ook een beetje met geloven. Soms ben ik helemaal in de wolken over Wie God is en wat Hij doet. Dan kan ik er niet ophouden met praten over hoe goed Hij is. Maar een paar dagen later.. Dan lijkt het net alsof er niets gebeurd is. Misschien herken jij dat wel. Dat je iets van God hoorde of zag en zeker wist dat Hij er was. Maar nu twijfel je weer. Was het echt waar? Of maakte je jezelf maar wat wijs?

DE tips!

En wat dan? Wat zou je kunnen doen om het geloof in God vast te houden? Om op Hem te blijven vertrouwen? Ik heb hier een paar tips voor je.

  1. Blijf bidden. Bidden is iets wat enorm krachtig en noodzakelijk is in je leven. Zo ben je met God in contact. Vertel Hem alles wat je bezighoudt. Hij weet wat je nodig hebt. En God belooft dat Hij voor je zal zorgen. Er staat zelfs in de Bijbel: “Wat je ook vraagt in Mijn Naam, Ik zal het doen.”
  2. Doe de Bijbel open. Het lijkt misschien erg logisch, maar je leert God kennen door in de Bijbel te lezen wie Hij is en wat Hij voor jou gedaan heeft!
  3. Gebruik een dagboek of zoek naar uitleg over dingen die je in de Bijbel gelezen hebt. De Bijbel is niet erg makkelijk om te lezen. Soms snap je er helemaal niets van. En dat is niet erg! Maar een dagboek kan je helpen om het wel te gaan begrijpen.
  4. Zoek mensen op die ook geloven. Door met elkaar te praten over je twijfels en je geloof merk je dat het meer voor je gaat leven. Ook merk je dat je niet alleen bent met die twijfels! Er zijn zoveel mensen die met dezelfde dingen als jij zitten. Je bent niet alleen!
  5. Bezoek christelijke evenementen. Je kan bijvoorbeeld op zondag naar de kerk gaan. Maar elk jaar worden er ook ontzettend veel evenementen, festivals en conferenties georganiseerd, speciaal voor jou. Ga op zoek naar evenementen die bij je passen en neem je vrienden mee, zodat je samen ontzettend mooie ervaringen opdoet!