Waarom heb ik altijd ruzie met mijn moeder?

Tsja… weet je, waarom vallen dingen als je ze loslaat? Waarom lost suiker op in heet water? Waarom zit je portemonnee altijd onderin je tas en waarom regent het altijd precies als jij moet fietsen? Ik had altijd ruzie met mijn moeder. Het was een soort wet van de natuur.  Net als fotosynthese. Daar heb ik ook al nooit iets van begrepen.

Kom je met je chagrijnige hoofd uit thuis en wil je ergens absoluut niet over praten? Reken er op dat je moeder klaarzit met een kopje thee en honderd vragen over hoe je dag was. Ben je doodmoe en heb je wallen, maar hoop je dat het niet opvalt? Stel je er maar alvast op in dat je moeder zodra ze je ziet uitroept ‘Wat zie je er moe uit! Gaat het wel?’. Heb je een overvolle agenda en een mega schuldgevoel over alle mensen die je weer eens zou moeten mailen of bellen? Moet je opletten, komt straks je moeder om de hoek, of je je oma niet weer eens op wilt gaan zoeken, want dat zou ze zo fijn vinden.

En weet je wat het ergste is? Erger nog dan de zelfgenaaide jurk toen je tien was, waarvan je niet durfde te zeggen dat hij jeukte en dat je hem toch niet zo mooi vond?

Ze bedoelt het zo goed.
Als ze het nou deed om je leven moeilijk te maken, kon je tenminste nog met goede reden ontploffen. Maar zelfs dat is je niet gegund. Als je nu met een boos hoofd de deur achter je dichtgooit, je moeder met een beduusd gezicht en twee dampende kopjes thee achterlatend, zit je je even later te schamen.

Maar misschien… misschien slenter je dan vijf minuten later de keuken wel weer binnen. Je geeft je beduusde moeder een dikke knuffel.
Want hoe slecht getimed ook… ze bedoeld het goed!

Heb jij vaak ruzie met je moeder?

 

 

Auteur: Nelleke KaldewayNelleke KaldewayLeeftijd: 27
Wat is het belangrijkste in je leven? Jezus, mijn gezin, en nieuwe dingen ontdekken.
Geloof je dat er meer is? Ja, veel meer!
Website: www.nellekekaldeway.info