Waar word ik gelukkig van?

Laatst werd mij in een gesprek gevraagd (via het spel ‘Kaarten op Tafel’)  waar ik gelukkig van word. Pfoe. Goeie vraag! Want waar wórd ik nou eigenlijk gelukkig van? Ik besloot de dingen die in me opkwamen op te schrijven, en op deze manier met degene aan de andere kant van de computer, met jou dus, te delen.

Ik zat in de tuin op een fijne zondagmiddag toen ik verder dacht over deze vraag. Als vanzelf schoten me een paar beelden te binnen. Een oudere man die, met zijn fiets in de hand, een poosje blijft kijken naar werkende bouwvakkers. Mensen die met hun auto stoppen langs de weg, om een foto te maken van een mooie zonsondergang. Het gevoel van de warme zon op je gezicht terwijl Gerrit Hiemstra voorspelde dat het zou gaan onweren en je dus maar beter kon binnen blijven.

De, bijna dagelijkse, slappe lach onder wiskunde met Jacobien. De oh-zo-gezellige fietstochtjes van Voorthuizen naar school en weer terug, met wederom veel lachbuien. De dankbare blik die ik ontvang als ik een gesmeerd broodje neerzet wanneer ik met Rosalie in het bejaardentehuis aan het werk ben. Het voldane gevoel wanneer ik een planning, voor de verandering, helemaal heb afgerond.

Mijn moeder die zachtjes meezingt met de nieuwe CD van Trinity. (‘Oh sorry, dat gaat vanzelf!’) De zomerse dagen die ik op Zeumeren doorbreng, onder het genot van bijna gesmolten waterijsjes en heel veel leuke mensen. Stoplichten die op groen springen vlak voordat je wilt stoppen terwijl een zomers briesje je vergezelt. Of het idee dat ik over 1,5 week met mijn backpack mijn excursie in Marrakesh, Fez, Rome en Madrid hoop door te brengen.

Stuk voor stuk dingen die er bij mij voor zorgen dat ik een brede glimlach niet kan onderdrukken. En toen ik laatst de quote ‘Enjoy the little things, for one day you may look back and realize they were the big things,’ tegenkwam, werd mijn gevoel bevestigd. Het is geen cliché; het leven is écht mooi.

 

 

Rachel stoffelsenAuteur: Rachel Stoffelsen
Leeftijd: 16
Geloof je dat er meer is?Ik geloof zeker dat er meer is. Concreter dan dat; ik geloof in de God uit de Bijbel en dat ik mag leven door het offer van Jezus!
Wat is het belangrijkste in je leven? God, familie en vrienden. Daarnaast vind ik het belangrijk om van het leven te genieten zonder steeds maar meer en meer te willen. En als het even kan probeer/wil ik graag positiviteit uitstralen naar anderen. 🙂