Voordat ik doodga: Tim

Voor de meesten van ons is doodgaan iets waar we nog lang niet over nadenken. Toch willen we dat in dit topic samen doen. Maar dan wel op een leuke manier! Wat wil jij nog doen voor je doodgaat? Deze week de ‘bucket list’ van Tim.

Wat ik wil doen voor ik dood ga? Daar vraag je me wat, veel dingen! Naast super spannende acties zoals bungeejumpen, een roadtrip van Nederland naar Zuid-Afrika, de Mont Blanc beklimmen, van dichtbij een blauwe vinvis spotten en minstens één grote zee overzeilen, wil ik ook met mijn vriendin trouwen. Bij voorkeur met een aanzoek die zij nooit ziet aankomen (nu is het in mijn geval best lastig om een verrassing te plannen, dus tips zijn zeker welkom).

Maar ik denk dat er naast al dat nog iets anders is wat mijn leven betekenisvol zou maken, eigenlijk iets dat veel simpeler en leuker is dan alle spannende dingen bij elkaar. Namelijk dat ik iets kan betekenen voor iemand anders. Niet alleen om een netje mandarijnen te geven aan een dakloze bij de albert heijn. Mijn droom is om iemand te laten lachen die dat voorheen niet meer kon. Door te laten zien hoe mooi de wereld kan zijn en hoe mooi mensen kunnen zijn. Iemand laten ervaren hoe diep wij als mensen verbonden zijn met de natuur om ons heen en door onze menselijke relaties met elkaar. Die volheid samen ontdekken en vieren.  Het leven blijft, ondanks alle tegenslagen en verdriet, voor mij een feestje wat ik graag samen wil vieren!

Ook een keer vertellen wat jij nog wil doen voor je doodgaat? Stuur een mail naar m.smit@alpha-cursus.nl.