Verkering: de perfecte middenweg!

Romy zoekt voor het hebben van verkering de perfecte middenweg. Heb jij die al gevonden?

Dit weekend had ik gigantische last van OSG (Ontwijkend Studie Gedrag)… Al die posts op Facebook van mensen die vakantie hebben, en ik zat te blokken voor m’n tentamens. En wat doe ik als ik eigenlijk heel hard moet leren en het is lekker weer buiten? Dan ga ik naar het strand! Op het strand kom ik echt tot rust. Ik vergeet mijn zorgen en geniet gewoon van het leven.

Ik liep dit weekend dus lekker op het strand en op een of andere manier blijf ik toch altijd gefascineerd door schelpen. Het zijn er zoveel en ze kunnen zo mooi zijn! Je krijgt mij niet zo snel het strand over, want om de paar meter sta ik weer stil bij een mooie schelp die ik mee wil nemen. Ik hurkte weer eens neer bij een mooie schelp en mijn vriend kwam er bij zitten. En toen vertelde hij me iets wat me niet zo snel losliet. Hij vertelde dat het eigenlijk best bijzonder was dat schelpen eerst altijd met z’n tweeën zijn en dat deze schelpen dan ook precies op elkaar passen. Ik hield de mooie schelp in m’n hand en dacht erbij na. Er is dus ergens op de wereld één schelp die precies op deze schelp past.

Tegenwoordig is het beeld van verkering hebben heel erg veranderd. Ik kan me nog herinneren dat ik vroeger op de middelbare school zat en dat je verkering moest hebben om gewoon uit te proberen en te oefenen. Ik was toen heel erg onzeker en had het gevoel dat ik dan ook maar een relatie moest hebben, waardoor ik heel erg ging zoeken naar een relatie. Ik heb hiervan geleerd dat als je zoekt zoiets juist heel erg tegen je werkt en je alleen maar hopelozer en ongelukkiger wordt. Het is natuurlijk wel belangrijk om er voor open te staan en niet op je luie reet te zitten wachten! Het is belangrijk om mensen een kans te geven en te leren van elke relatie die je aangaat.

Is het uiteindelijk toch uitgegaan met je relatie terwijl je echt dacht dat hij de ware was? Denk dan goed na over wat je uit deze relatie hebt geleerd en schrijf dat op! Op deze manier helpt het je om de volgende keer niet opnieuw deze fout te maken en besef je je ook dat het geen vergooide tijd was! Alles gebeurt met een reden en volgens Gods plan! Hij heeft nog iets veel beters voor je in petto!

Kort gezegd: stort je niet midden in relaties omdat het moet en hoort, maar laat ook geen mensen lopen want ze zijn onderdeel van Gods plan om jou te laten groeien! Dat klinkt als een leuke uitdaging: “Vindt de perfecte middenweg!”