‘Op Alpha ontstaan nieuwe vriendschappen’

“Ik heb geen idee waar het is”, zeg ik tegen de andere meiden. “Ja, wij ook niet”, klink het in het koor. Op weg naar de barbecue kunnen we het niet helemaal vinden. Gelukkig komen we met Google Maps een heel eind, en staan we uiteindelijk op tijd voor de deur.

Een barbecue met rauwe eieren
Het is zondagavond, 7 uur en de paar laatste zonnestralen schijnen in de tuin. Binnen is er een lopend buffetje gemaakt, buiten staat de barbecue aan. Ineens komt er één stem boven het gezellige gepraat uit. We staan nog met z’n allen binnen in de keuken. “Wist je dat je een rauw ei niet kapot kan knijpen als je hem helemaal insluit in je hand?” Een jongen reageert: “Oh dat probeer ik wel!”

‘Er druipt zelf rauw ei van het plafond!’

Geen idee hoe het precies ging, maar de volgende seconde zit er overal rauw ei op. Het druipt zelfs van het plafond af! Het is een aantal seconde helemaal stil, dan barst iedereen in lachen uit. “Precies bij ons moet dit weer fout gaan”, lacht iedereen.

Eenmaal buiten zitten we in een grote kring. We kletsen gezellig over de afgelopen week, maar ook over Alpha – Youth die er nu toch echt op zit. Het is eigenlijk best wel jammer dat we in twee groepen zaten afgelopen tijd. De tijd om écht iedereen goed te leren kennen is dan net te kort. Het idee om gewoon nog een Alpha te volgen is dan ook snel het gespreksonderwerp!

‘Vooral het weekendje weg was een hoogtepunt!’

Vriendschappen en afscheid
Terwijl iedereen lekker aan het eten is krijgen we allemaal een formulier. Er staan een aantal vragen op om de cursus te evalueren. De vragenlijst moet individueel ingevuld worden, maar toch hebben we het er onderling al snel over. ‘Wat vond je het leukste aan Alpha – Youth?’ en ‘Wat heb je de afgelopen weken geleerd?’ zijn vragen die weer een hoop verhalen oproepen.

Vooral het weekendje weg was zeker wel een hoogtepunt. Het was zo leuk om een langere tijd met z’n allen bij elkaar te zijn. Maar die tijd zit er op.

Geloofsvragen en vriendschappen
We drinken samen nog een drankje en dan is het tijd voor het afscheid. Het waren 10 toffe weken. Ik heb nieuwe dingen geleerd, en veel met mensen gesproken. Maar het allerleukste vond ik om zoveel nieuwe mensen te leren kennen. Ik heb echt gemerkt dat Alpha niet alleen is om je geloofsvragen te beantwoorden, maar zeker ook voor vriendschappen!

Mijn Alpha-Youth cursus zit erop, maar ik kan het jou zeker aanraden!
In september starten er weer een hele boel! Wil je weten waar er één in de buurt zit, houdt dan deze pagina in de gaten!

Wil je de ervaring net Alpha van Milou vanaf het begin nog eens lezen? Lees hier haar eerste blog!

Meer over dit onderwerp lezen?