Kleine geluksmomentjes…

Geluksmomentjes, heb jij ze ook wel eens? Zo’n moment waarop je ineens denkt: wat is het leven toch prachtig! Dan maakt het niet uit of het de rest van de dag stormt en hagelt of dat je alle treinverbindingen mist. Op dat ene moment valt alles gewoon op zijn plaats.

Laatst fietste ik van het station naar huis. In mijn lentejas en met mijn zomerschoenen aan. De lucht was fris, maar niet koud. Het was nog licht en de drukte in de stad was een vrolijke drukte: iedereen was op weg naar huis. Op mijn gemak fietste ik het centrum uit en liet ik de mensen achter me. De laatste kilometer reed ik langs groene parken, wuivend gras en vrolijke paardenbloemen. Ik was heerlijk alleen met mijn gedachten, zonder te piekeren.

Het was een ontspannen en onbezorgd fietstochtje. Een waar geluksmomentje. Toen ik thuis was, dacht ik daarover na. Waar word ik gelukkig van? Welke momenten maken een gewone dag tot een fantastische dag? En gelukkig stroomden de herinneringen en momenten als vanzelf binnen …

Vroeg wakker worden bijvoorbeeld. Niet door de wekker, maar uit jezelf. En je dan realiseren dat je heerlijk uitgeslapen bent en de dag nog maar net begonnen is. Of vroeg naar bed gaan en nog even een stukje lezen in bed, bij het flauwe licht van je nachtlampje. Ik word ook extra blij van een uitgebreid ontbijt (met een eitje), lunch, high-tea of diner … alles wat met lekker eten en gezelligheid te maken heeft. Of een spontane filmavond of logeerpartij, de geur van ‘buiten’ na een regenbui, de worstenbroodjes van oma en mooie gedichten op Sinterklaasavond. Het zijn de aller kleinste dingen die je vrolijk kunnen maken. Iemand die terugglimlacht in de trein, de buschauffeur die je hartelijk goedemorgen wenst of de slimme shufflefunctie op je iPod die precies op het juiste moment de soundtrack van je leven speelt.

Het zijn momenten waarop je je geliefd voelt en denkt: ik ben echt een bofkont. Natuurlijk kan niet het hele leven uit deze momenten bestaan. Ze hebben juist zoveel waarde vanwege alle andere, minder mooie momenten. Ik zie ze als een knipoog van God, die momenten van puur geluk. Alsof Hij even zeggen wil: zoveel hou ik van jou. Prachtig toch?

Wat zijn jouw geluksmomentjes?

 

 

Amber Bakkeren 2014Auteur: Amber Linde Bakkeren
Leeftijd: 21
WebsiteGrannyshouseofbooks.nl
Wat is het belangrijkste in je leven? Mijn familie, vriendinnen, vriend en mijn geloof.
Geloof je dat er meer is? Ja, ik geloof in de God van hemel en aarde, van liefde en genegenheid. En ik geloof dat Hij altijd bij ons is, waar we ook gaan, waar we ook staan.