Hoe kan God de leiding nemen in mijn leven?

‘Mama, ik twijfel of ik wel de goede opleiding heb gekozen…’ Dit zei ik ongeveer een jaar geleden, ik twijfelde enorm en zag de opleiding niet meer zitten. Heb jij zulke moeilijke twijfels ook wel eens? Hoe fijn is het dan dat je iemand kan raadplegen!

Dan kan je naar ouders, docent of iemand anders gaan om iets te horen waar je zekerder van wordt. Zij geven adviezen die je verder helpen en die leiding geven in je beslissingen en verdere leven.

Mijn ouders gaven goede adviezen, waar ik ook daadwerkelijk iets aan had. Ik was bang dat mijn ouders gek van mij werden omdat ik zo twijfelde, maar mijn moeder zei dit: ‘Marit, ik wil het allerbeste voor jou, ik help je graag!’ Zo is het bij God ook, Hij wil jou bij de hand nemen en je de goede weg wijzen. Hij wil je helpen met de dingen die je moeilijk vindt. Hij neemt jou aan je hand en zegt: ‘Kom, we gaan het samen doen!’

Vervelende regels? Juist niet!

Hoe doe je dat dan? God de leiding laten nemen? Dat kan bijvoorbeeld door advies te vragen: te bidden. Daarnaast kun je ook al adviezen van God in de Bijbel lezen: kijk maar naar de tien geboden. Geboden klinkt zo zwaar maar God helpt je met deze regels een goed leven te leiden. Deze regels zijn geen straf maar geven juist leiding in je leven. Ik vind het zo mooi dat God ons vrij laat in de dingen die we doen, maar dan toch deze tien regels heeft gemaakt. Ze beschermen je tegen verkeerde dingen.

Liefdesadvies van God

In de liefde wil God ook de leiding nemen en je adviseren. Misschien denk je dan: ‘Hoe dan?’ Maar God weet al wie jij in je toekomst tegen gaat komen en adviseert in de Bijbel bijvoorbeeld in het Hoofdstuk 1 Korintiers 13 vers 4:

‘De liefde is geduldig en vriendelijk. Liefde is: niet jaloers zijn, niet vertellen hoe goed je bent, jezelf niet belangrijker vinden dan een ander’

Hier zie ik ook dat God een rol speelt in de liefde, God is niet jaloers, God is geduldig en vriendelijk. Hij leidt je naar de goede persoon. Misschien is het allemaal een beetje moeilijk te begrijpen, maar voor God is niets moeilijk. Als je vragen hebt, kun je naar Hem toe. Wil je hem nog iets beter leren kennen voordat je hem vertrouwt? Dan kun je naar Alpha gaan, daar vertellen ze je met plezier meer over hoe en wie Hij is!