Hoe blijf ik positief in coronatijd?

Elke avond schrijf ik één ding op waar ik van heb genoten die dag. Het is namelijk zo makkelijk om de negatieve dingen op te noemen. Ik hoop straks op oudejaarsdag 366 briefjes met mooie herinneringen, zo dacht ik toen ik begin dit jaar hiermee begon. Maar toen stond mijn agenda nog vol met toffe evenementen en afspraken. Ik had nooit gedacht dat een paar maanden later de wereld er zo uit zou zien. Hoe blijf ik positief in coronatijd?

Corona heeft het dagelijks leven bijna helemaal overgenomen. De agenda is weer leeg. Alle leuke plannen hebben plaatsgemaakt voor…ja, voor wat eigenlijk? Uren chillen op mijn kamer, Netflix afstruinen en boek na boek lezen. Elke dag lijkt een kopie van de dag ervoor en echt veel bijzonders maak ik niet mee. Niks om naar uit te kijken, en niks om op terug te kijken. Zo lijkt het af en toe. Ik doe echt mijn best om me te focussen op de leuke dingen, maar ze laten zich maar moeilijk vinden in deze coronatijd. 

‘Ik wil steeds vaker mijn bed induiken’

Ik betrap mezelf erop dat ik steeds vaker mijn bed in wil duiken, en het schrijven even links wil laten liggen, het is simpelweg te moeilijk nu. Op mijn bureau zie ik de pot met briefjes staan, daarnaast ligt een pen. Het zou makkelijker zijn om de briefjes maar weg te gooien en het project te vergeten. Maar de gedachte dat het helpend en waardevol kan zijn laat me niet los. En dus pak ik toch maar weer de pen op. Soms met twijfel of tegenzin, toch was ik elke keer weer blij dat ik het had gedaan.

Glimlach op mijn gezicht
De afgelopen weken realiseerde ik me namelijk dat juist nu het moment is om dagelijks de mooie momenten op te schrijven. Leuke dingen hoeven niet altijd groots of spectaculair te zijn. Ik heb geleerd dat leuke dingen heel simpel kunnen zijn. Een mooie zonsopkomst, het kijken van een leuke film of het krijgen van een compliment. Ook dat zijn dingen die zorgden voor een glimlach op mijn gezicht.

‘Hoe saai de dag ook is:
er gebeurt altijd wel iets!’

Het is denk ik belangrijk om stil te staan bij dingen waar je van kan genieten. Ik ben ervan overtuigd dat hoe naar, vervelend of saai de dag ook geweest is: er is altijd wel iets moois gebeurd. Ik geloof dat God mij elke dag opnieuw weer een nieuwe dag geeft. Elke dag is voor mij een nieuwe kans om gave dingen te beleven, mooie gesprekken te hebben en te genieten van de wereld waarin Hij mij heeft geschapen. Ik probeer dus daar zo nu en dan stil bij te staan en dankbaar te zijn voor wat Hij mij allemaal geeft. 

Dit is de pot waar ik elke dag een briefje indoe met iets moois dat ik beleefd heb!

Vraag aan jou!
Elke dag is niet weer gewoon een nieuwe dag. Elke nieuwe dag heeft weer wat unieks, iets moois, hoe klein het ook is. Voor mij is elke dag weer een geschenk van God waar ik invulling aan kan geven en van mag genieten. En jij? Hoe blijf jij positief in deze coronatijd? En wat zou er op jouw briefje staan? Laat het ons weten in een DM op Instagram of reageer op onze berichten!

Meer over dit onderwerp lezen?