Het grootste avontuur van mijn leven?

Zes jaar vwo. Dat ik ’t überhaupt heb overleefd vind ik al een hele prestatie, en dan mocht ik ’t nog met een diploma afsluiten ook. Ik kon m’n geluk niet op toen ik thuiskwam van m’n allerlaatste schooldag!

Toen ik als 11-jarige brugpieper aankwam op school had ik geen idee dat ik er zo klaar mee zou zijn na zes jaar. Ik leerde m’n klasgenoten en al m’n nieuwe leraren kennen, en alles en iedereen leek zo onschuldig. Ik maakte vrienden, had lol in de les en dat huiswerk was allemaal wel te doen. Naarmate de jaren volgden ontdekte ik steeds meer dat de school echt niet altijd gelijk had, dat klasgenoten echt niet altijd te vertrouwen waren, en dat leren echt niet altijd zo makkelijk was.

Maar al met al was het natuurlijk een erg leerzame tijd. Ellende en chaos werd overwonnen en daarbij werd er ook zeker veel gelachen. Een heel avontuur, die zes jaar. En na m’n lange vakantie ga ik zomaar weer door naar het volgende avontuur. Weer een nieuwe school, weer nieuwe mensen, weer een nieuwe belevenis. Het houdt niet op!

”Om eerlijk te zijn sta ik zelf niet echt sterk in mijn geloof”

Maar van de basisschool tot aan het einde van de middelbare, en misschien wel tot aan m’n pensioen, het allergrootste avontuur is waarschijnlijk het geloof. Om eerlijk te zijn, sta ik niet heel sterk in m’n geloof momenteel, maar juist daarom weet ik dat ’t geloof me nog veel interessante en leerzame belevenissen gaat brengen.

Voor sommigen begint dit avontuur met een ontmoeting met God, en die ontmoeting is niet te vergelijken met de ontmoeting van nieuwe klasgenoten. Wanneer je middenin het grote avontuur van God zit, kun je alle andere uitdagingen aan. God is betrouwbaar en Hij zal je altijd helpen, hoeveel chaos er ook op je pad komt.

”Durf jij dit grote avontuur aan te gaan?”

Misschien vind je ’t lastig of eng om aan dit avontuur te beginnen, dat is heel begrijpelijk. Want waar moet je beginnen? Wat mij heeft geholpen is het volgen van Alpha Youth. De mensen van Alpha Youth luisteren, tonen begrip en door met elkaar in gesprek te gaan leer je samen veel over het geloof. Durf jij dit grote avontuur ook aan te gaan?

Meer over dit onderwerp lezen?