Goede voornemens voor God

In de wintertijd zakken we meestal in, we leven in een sleur. We gaan naar het werk, school, sporten, we eten en dan doen we nog de administratie laat in de avond. De wintertijd is lastig, het is koud, slecht weer en het liefst blijven we in bed liggen. Ook ik heb soms moeite met dit koude weer, het lange reizen voor school. En dan vraag ik mij soms af; vergeten we rond deze tijd niet iemand die heel belangrijk is?

Het nieuwe jaar komt eraan en verschillende mensen uit Nederland komen bij elkaar voor de kerstborrel of nieuwjaarsborrel. Mensen worden vrolijker omdat ze met elkaar op trekken, met elkaar bezig zijn. Iedereen komt dichter bij elkaar, door de sfeer en de kou. Maar vaak vergeten we wie er voor heeft gezorgd dat er Kerst is…Degene die ervoor zorgt dat we weer naar een nieuw jaar kunnen…en dat is God!

Meer sporten en gezond eten
God zorgt voor ons, dag in, dag uit. En wij vergeten hem wel eens. Ook ik vind het moeilijk om dag in dag uit aan God te denken en dat is begrijpelijk omdat we van alles aan ons hoofd hebben. Van veel mensen hoor je vaak; “mijn goede voornemens voor dit jaar zijn…” en dan gaat het vooral over hun zelf, zoals meer sporten, gezonder eten etc. Welke goede voornemens heb jij de afgelopen jaren voor jezelf neer gezet en welke heb je daadwerkelijk uit laten komen?

‘God ziet jou nu je achter je beeldscherm zit!’

God ziet alles, en hij ziet jou ook, jij die nu achter je beeldscherm zit te lezen en moet nadenken over van allerlei dingen. Hoe zit het met jouw goede voornemens voor God? Wat heb je dit jaar gedaan voor God waar je je goed bij voelde? En wat kan er voor jouw gevoel nog beter wat je voor God kan doen?

Stille tijd met God
Vorig jaar heb ik de Belle Bijbel gekocht. Het idee was dat ik aan het einde van het jaar hem uitgelezen zou hebben, maar mij kennende wist ik dat ik dat heel lastig zou vinden. Het is me dan ook niet gelukt. Maar ik heb er geen spijt van omdat ik nu wel weet hoe ik mijn tijd met God kan doorbrengen. Door mijn stille tijd met God. Dit doe ik door stil te zijn, de Bijbel open te doen en proberen met God te praten. Door het vele schoolwerk vind ik het moeilijk om soms tijd vrij te maken voor God, maar ik weet wel dat als ik het doe, ik het ontzettend fijn vind en ook uren in de bijbel kan lezen en praten met God.

‘Ik ben mijn vrienden van Alpha Youth dankbaar!’

Weet je wat mijn goede voornemens voor dit jaar zijn? Mijn goede voornemens zijn meer denken aan God, Hem meer danken en meer bidden. De vrienden van Alpha Youth die ik heb leren kennen, ben ik ontzettend dankbaar. Zij hebben mij laten zien hoe goed en groot God is. Het voornemen: ‘meer uit de Bijbel lezen’ blijft. Niet dat ik aan het einde van dit jaar de Bijbel uit heb, want dan ben ik bang dat ik mij overhaast.

Wat zijn jou goede voornemens van dit jaar? Laat het weten via een DM op Instagram, en vertel het vooral tegen God en vraag of Hij je hier mee wil helpen!