God houdt van feestvieren

De kerk wordt vaak gezien als een saaie bedoening met veel serieus zijn en weinig ruimte voor plezier. Dat beeld klopt niet, want ik geloof dat God een God van feestvieren is!

Paulus, een volgeling van Jezus, vertelt in de bijbel dat er negen vruchten van de Heilige Geest zijn. Die vruchten zijn eigenschappen die God graag in ons terugziet. Bij die negen eigenschappen hoort serieus zijn niet, maar vreugde wel. God ziet ons dus liever een leven vol vreugde hebben dan dat we altijd serieus zijn.

God gaf de joden al de opdracht om zeven keer per jaar feest te vieren. Dit waren feesten om hem te aanbidden. In onze tijd kunnen we dat nog steeds doen. Iedere zondag mogen we elkaar ontmoeten in de kerk en vertellen dat we blij met elkaar zijn. Wanneer je blij bent met de dingen die God je geeft vier je al feest.

Het is denk ik niet zo dat God van alle soorten feesten houdt. In de bijbel vertelt Jezus daar een verhaal over. Het gaat over een jongen die bij zijn vader werkt, maar het zat is. Hij wil er op uit en genieten van het leven. Hij krijgt geld van zijn vader en vertrekt. Hij viert grote feesten, gaat naar de hoeren, heeft vrienden en geniet van de aandacht die hij krijgt. Maar als zijn geld op is laat iedereen hem vallen en beland hij tussen de varkens waar hij amper te eten heeft. Daar beseft hij hoe stom hij geweest is en hij wil terug naar zijn vader. Niet om weer zijn zoon te worden, maar om voor hem te werken. Als hij thuis komt wacht zijn vader hem al op. Die is ontzettend blij met hem en vergeeft hem. De zoon is dankbaar en blij dat hij zo’n geweldige vader heeft. Vanuit die dankbaarheid vieren ze een groot feest.

Misschien kun je de zoon wel met ons vergelijken. Vaak willen wij de regels van het feest bepalen, maar dat is niet hoe God het ziet. Hij nodigt ons uit en bepaalt de regels. Hij wil dat we meegaan in de aanbidding en dankbaar zijn met wat we hebben. Op die manier komen we bij hem thuis, waar het echt feest is.

Wanneer je dus elk weekend dronken in de club staat kun je je afvragen of dit feestvieren is zoals God dat bedoeld heeft. Hij heeft veel betere feesten voor je klaarliggen en het enige dat je daarvoor hoeft te doen is Zijn uitnodiging te accepteren.

Geloof jij ook dat God van feestvieren houdt?

Het hele verhaal van de ‘verloren zoon’ lees je in Lucas 15.

 

 

Tim BosmanAuteur: Tim Bosman
Leeftijd: 21 jaar
Hobby’s: Voetbal, Facebook, met vrienden zijn.
Welke levensles wil je iedereen meegeven? A winner never quits, quitters never win.
Geloof je dat er meer is? Ja zeker. Ik geloof in een God die altijd bij me is en voor me zorgt.