Genieten van God

Het geloof kan soms veel vragen met zich meebrengen. Zonder directe antwoorden kan dit teleurstellend of ontmoedigend werken. Daarom is het wel eens fijn om gewoon een simpel moment samen met God te hebben, zonder al te veel gepieker. Juist in deze momenten kan je genieten van God.

De laatste paar maanden leken er ook bij mij steeds nieuwe geloofsvragen in mijn hoofd te ontstaan. Van vragen over Bijbelteksten tot grote levensvragen, het antwoord kwam niet altijd vanzelf aanzetten. Hierdoor voelde God vaak ver weg voor mij. Als alles in mijn gedachten was opgelost, dan zou ik wel  weer kunnen genieten van God, dacht ik.

Pas werd ik echter herinnerd dat niet al mijn vragen beantwoord hoeven te zijn om bij God te komen. Binnen een relatie zijn er tijden dat juist het samen zijn genoeg is. Op zulke momenten maakt het niet uit wat je doet of waar je bent. Al mijn lastige vragen heb ik toen opzij gezet om op een simpele manier met God te zijn. Dit hield voor mij in: muziek aan, ogen dicht, en niet te veel nadenken. Sinds een tijd kon ik weer even blij zijn in een moment met God.  Bovendien sterkte het mij aan in mijn geloofszoektocht.

Dit is precies wat God wil voor ons. Hij wil dat we van Hem genieten, zelfs als het lastig is. Alhoewel vragen goed zijn om te groeien in je relatie met God, hoeft dit geen barrière te vormen tussen jou en Hem. Hij weet wie je bent en kent je vragen – je mag je relaxed voelen en gehoord, hoe lang je zoekproces naar God ook duurt.

Wat is voor jou een manier om samen met God te genieten?

 

 

ShannaAuteur: Shanna de Geus
Leeftijd: 20 jaar
Hobby’s: Muziek, creativiteit, met vrienden zijn.
Geloof je dat er meer is? Ja. Ik ben nog volop aan het ontdekken, maar ik geloof dat God er is.