Gelukkig worden, hoe doe je dat?

Nee, ik ga je niet vertellen hoe je gelukkig wordt. Er is geen geheim recept ofzo. Maar gelukkig worden, dat lukt in ieder geval niet als je deze dingen doet!

Jouw leven vergelijken met dat van iemand anders
Het is tegenwoordig heel erg makkelijk om het leven van iemand anders te volgen. Je hoeft je Facebook maar te openen en het vliegt aan je voorbij. Pas op dat je daar niet teveel mee bezig bent! Iedereen heeft wel eens een baaldag, en iedereen maakt nare dingen mee, maar er is bijna niemand die dat op Facebook zet! Vergelijk je eigen leven daar dus ook niet mee.

Wachten op het perfecte moment
Oké, misschien klinkt het hard, maar ik geloof niet in HET perfecte moment. Je kan een eeuwigheid blijven wachten omdat het moment nog niet perfect is, maar misschien moet je iets gewoon doen, en het perfect maken!

Vasthouden aan haatgevoelens
Soms wil ik wel eens in een Disney film zijn. Daar zie je precies wie zich blijft vasthouden aan haatgevoelens, dat zijn namelijk altijd de slechteriken! Haat maakt je donker… Martin Luther King Jr. zei het ooit heel mooi: “Het donker kan donker niet wegjagen, alleen licht kan dat. Haat kan ook haat niet wegjagen, alleen liefde kan dat”.

Vasthouden aan je zorgen en angsten
Dit is een lastige voor mij. Ik ben echt een angstkonijn! Maar van al mijn angsten… Is er denk ik nog niet 1 uitgekomen. Wat heb ik daarvan geleerd? Ik kan het beter loslaten en gewoon genieten van de dingen die op mijn pad komen.

Blijven hangen in een moeilijke dag
Herken je dit? Je slaapt door je wekker heen, je mist de bus, je fietsband is lek EN je bent je lunch vergeten… Shit! Soms heb je van die dagen… De kunst is om je erover heen te zetten en dit niet je  hele dag te laten verpesten.

Teveel waarde hechten aan je uiterlijk
We kunnen tegenwoordig heel veel bezig zijn met ons uiterlijk. Wat trek ik aan? Wel of geen make up? Hoe zal ik mijn haar doen? Welke sieraden doe ik om? En zo kan ik nog wel even door gaan. Natuurlijk is het leuk om er goed uit te zien, maar hecht er niet teveel waarde aan. Jij bent niet je uiterlijk! Jij bent veel meer, en veel mooier dan dat!

‘Leegte’ vullen met vluchtigheid
Je hebt vast wel eens dat gevoel van een leegte gehad. Alsof je iets mist… Ik ben er heel erg goed in om die ‘leegte’  te vullen met tijdelijke, vluchtige dingen. Nieuwe kleren bijvoorbeeld, of een avondje stappen (en jongens versieren). Er is op zich niks mis mee om dat te doen, maar wel als je probeert om daar een ‘leegte’ mee te vullen. Mijn ‘leegte’ kan ik alleen maar vullen met vrienden, familie en mijn geloof in Jezus. Zij zijn er altijd, en niet alleen maar voor een kort moment.

Gelukkig worden, het lijkt soms best wel moeilijk. Heb jij nog meer tips?

 

 

Marit SmitAuteur: Marit Smit (webredacteur YA)
Leeftijd: 24 jaar
Hobby’s: Lezen, zingen, surfen op internet, winkelen, naar de dierentuin of de Efteling, volleybal.
Geloof je dat er meer is? Jazeker! Ik geloof in een God van liefde, een God die ontzettend veel om ons geeft.