‘Ergens voelde ik dat er wel iets moest zijn’

Tom van de Broek, 17 jaar, wist dat er wel iets moest zijn. Maar een God? Dat is toch eigenlijk maar onzin?!

Mijn ouders en ik gingen niet naar de kerk, ik had ook nog nooit gebeden. Maar ergens voelde ik dat er wel iets moest zijn, er gebeurde teveel dingen die geen toeval konden zijn. Mensen die zijn genezen na een gebed bijvoorbeeld.

Ik had een heleboel vragen over het bestaan van God, toen vroeg een vriend mij mee naar Alpha – Youth. Best spannend, want de kerk en al die dingen leken me eigenlijk best saai. Ik begreep ook niet zo goed waarom mensen naar de kerk gingen, ik vond het eigenlijk maar onzin. Maar ik had ook een heleboel vragen, en Alpha – Youth leek me daarom wel interessant.

Uiteindelijk was het echt super! Het was erg gezellig om samen te eten en vervolgens met elkaar te praten over het geloof. Door Alpha – Youth ben ik tot geloof gekomen. Ik leerde steeds meer over het verhaal van Jezus, en weet nu dat het allemaal echt waar is! Ook ben ik met vrienden naar de kerk geweest, en daar voelde ik voor het eerst de aanwezigheid van God. Dat was voor mij een bevestiging dat het echt is!

Nu bid ik bijna elke dag, en ik ga zelfs naar de kerk. Mijn vrienden geloven niet in God, maar toch gaan ze wel eens mee. Ze zijn stiekem ook best nieuwsgierig, dat vind ik echt leuk om te zien.

Bij Alpha – Youth krijg je veel duidelijkheid over alles wat je wilt weten over het geloof, dat er een God is die je gemaakt heeft en van je houdt. Ik weet zeker dat als je naar God op zoek gaat, je hem zult vinden!

Wil je ook een keer Alpha – Youth doen? Klik hier om te kijken waar je in jouw buurt terecht kunt!