Do(n’t) worry…?

De vakantie is voorbij, en je dagelijkse zorgen staan alweer om de hoek. Lees Rachels blog, so you don’t worry!

Terwijl de grootste zorg die ik een paar weken geleden met me meedroeg iets te maken had met de vraag of mijn zonnebrandcrème wel sterk genoeg was voor mijn schouders, heeft die bruine teint inmiddels plaats gemaakt voor een wat zwaardere last die gepaard gaat met deadlines, veel nog te lezen boeken, een naderende studiekeuze (‘Die 1,5 jaar gaan sneller voorbij dan jullie denken!’) en een paar toetsweken. Hoe graag we ook terug zouden willen naar dat zonnige terrasje, warme strand of die mooie bergen; voorlopig zullen we weer aan de bak moeten. Kunnen we dat fijne, geruststellende gevoel van rust niet wat langer vasthouden?

Veel zon, blote benen, waterijsjes, heel vaak Salsa Tequila horen, zwoele zomeravonden; ik mis het ook. Maar er is ook goed nieuws, want bovengenoemde dingen zijn geen must om tot rust te komen. Iedere dag 10 minuutjes vakantie. Even uit de sleur. Even helemaal nergens aan denken, of juist aan alles waar je normaal gesproken geen tijd voor hebt. Tijd voor jezelf, tijd voor God. Sta open voor nieuwe dingen, ontdek, leer van anderen, leer van jezelf. Diep inademen. De rust die de vakantie met zich meedroeg? Ik denk dat we hem bijna weer kunnen ruiken.

En de geruststelling, in een tijd van Ebola, IS, Gaza, MH17 en Syrië? Hoe zit het daarmee? Zijn struisvogels dan zo gek nog niet? Kop in ’t zand en tot over een poosje? Gelukkig hoef ik alleen mijn bijbel maar te openen en maakt 1 Korinthiërs 15:54 plaats voor mijn deprimerende machteloosheid. ‘’Want wanneer dit vergankelijke zich met onvergankelijkheid bekleed zal hebben, en dit sterfelijke zich met onsterfelijke bekleed zal hebben, dan zal het woord geschieden dat geschreven staat: De dood is verslonden tot overwinning.’’

Don’t worry!

Rachel stoffelsenAuteur: Rachel Stoffelsen
Leeftijd: 16
Geloof je dat er meer is?Ik geloof zeker dat er meer is. Concreter dan dat; ik geloof in de God uit de Bijbel en dat ik mag leven door het offer van Jezus!
Wat is het belangrijkste in je leven? God, familie en vrienden. Daarnaast vind ik het belangrijk om van het leven te genieten zonder steeds maar meer en meer te willen. En als het even kan probeer/wil ik graag positiviteit uitstralen naar anderen. 🙂