‘Wat is het doel van mijn leven?’

Ricardo vond de bijbel achterhaald en door mensen bedacht. Daarnaast voelde hij veel onzekerheid en had hij veel vragen over het leven, zoals: wat is het doel in mijn leven? En: als God bestaat, waar is hij dan? Ik zie hem niet. Totdat hij op een avond besloot te bidden…

De nieuwsgierigheid naar het onderwerp begon bij Ricardo toen hij zijn neef over God hoorde vertellen. Zijn neef sprak zo passievol over zijn geloof. Dit trok de aandacht van Ricardo. Dit wilde hij ook! Vanaf dat moment begon er interesse te ontstaan naar meer van dat geloof. Ricardo besloot in de bijbel te gaan lezen. Deze bijbel had hij vele jaren eerder juist weggelegd.

Check dit filmpje, waarin Ricardo zijn verhaal vertelt:

Ik doe er toe!
Op een avond begon Ricardo te bidden tot God en zei: ‘God, als u er bent, wilt u dan ook laten zien dat u er voor mij bent?’ En op dat moment ervoer hij God in zijn kamer en vanaf toen besefte hij: het leven heeft zin. Ik doe er toe!

‘God is er echt. En hij is er ook voor mij!’

Na deze switch in zijn leven, besloot Ricardo om een Alpha-cursus te gaan volgen. Ricardo vertelt: ‘Er was een hele prettige en ontspannen sfeer op de Alpha-cursus. Mensen gaven je de vrijheid om met je vragen te komen en ik kon dus ook al mijn vragen stellen die ik maar kon verzinnen.’

Ricardo vertelt dat het geloof een grote impact op zijn leven heeft gehad. Door het geloof is hij veel zekerder is geworden. Ricardo: ‘Ik weet nu: God is er echt. En hij is er ook voor mij! Ik weet nu wie ik ben en waar ik naartoe ga.’

Meer weten over Alpha – Youth? Klik hier!