De citaten hype

Sinds een lange tijd zie ik weer een hype opkomen, citaten. Óveral zijn citaten. Zo heeft bijna iedereen de letters HOME in de woonkamer staan. Ik snap de functie hiervan niet, handig voor als je in een dronken bui thuiskomt en niet zeker weet of je hier wel woont? Oh gelukkig, er staat home. Ik ben thuis.

Van sommige borden en citaten word ik een beetje recalcitrant. Zoals: Live, Dream, Smile. Hoezo? Ik maak zelf wel uit wanneer ik lach en hoeveel. Leven doe ik ook al, dat gaat tot nog toe vrij automatisch. Naast de ergerlijke eisen die overal hangen, zijn er ook spreuken die zó vaag zijn dat ik ze niet begrijp. Zo kwam ik deze tegen: ‘Stars can’t shine without darkness’. Natuurlijk klinkt dit logisch, maar wat wordt er ten diepste mee bedoeld? Is het een of ander natuurkundig feitje of moeten we bijvoorbeeld beseffen dat we stralen als we tussen een groep chagrijnige mensen gaan staan?

Ook hilarisch vind ik de schattige uitspraak ‘a cup of tea can solve everything’. Serieus? In wat voor droomwereld bevindt deze spreukenmaakster zich? (Ik ga ervan uit dat deze bedacht is door een vrouw).

Van een Duitse psycholoog kwam ik het volgende citaat tegen: ‘Zolang iemand gelooft dat zijn ideaal en doel buiten hem liggen, boven de wolken, in het verleden of in de toekomst, zal hij buiten zichzelf gaan en voldoening zoeken waar het niet gevonden kan worden. Hij zal overal naar oplossingen en antwoorden zoeken behalve waar ze gevonden kunnen worden: in zichzelf.

Ik vind het aardig spannend neergezet, ik denk namelijk wel dat mijn doel buiten mezelf ligt. Ik geloof dat het doel van mijn leven bij God ligt (denk ik). Hoe zie jij dat? Waar ligt jouw doel? En zolang we dat allemaal nog niet weten kunnen we ons vermaken met de simpelere citaten. De tegenhanger van home is where the heart is; home is where you poop with the door open. En zo is het maar net.

Moniek Zantinge 2Auteur: Moniek Zantinge
Leeftijd: 23 jaar
Hobby’s: Schrijven, wandelen, schilderen
Website: moniekzantinge.wordpress.com

Welke levensles wil je iedereen meegeven? Change the world with you smile don’t let the world change your smile.

Geloof je dat er meer is? Ja, ik geloof dat er een God is die onvoorwaardelijk van ons houdt en naar ons omziet.