Courageous

Ik zie wel eens een film die veel indruk op me maakt. Afgelopen week had ik er weer zo één. Het was een christelijke film, maar dan niet zo’n slechte, maar eentje met echt een goed verhaal. De titel van de film is ‘Courageous’, wat moedig betekent.

Deze actie film gaat over vier mannen die voor de sheriff werken. Deze mannen hebben allemaal een gezin. In hun werk zien ze hoe belangrijk het is dat kinderen een goede vader hebben. Eentje die er voor ze is en goed voor ze zorgt. Veel kinderen die dat niet hebben belanden uiteindelijk in het criminele circuit. Deze mannen willen wel een goede vader zijn, maar tot hun eigen frustratie zijn ze dat niet altijd. Daarom maken ze een belofte naar hun gezin, waar moed voor nodig is. Hierin beloven ze voor hen te zorgen, er voor ze te zijn, hen te helpen waar dat nodig is en liefde te geven.

Natuurlijk gebeurt er nog veel meer in de film, maar ik wil dit er uit halen. Voor veel mensen is het niet zo vanzelfsprekend dat ze een (goede) vader hebben. Misschien is dat bij jou ook wel het geval. Daardoor kun je een heel slecht beeld van vaders krijgen of jaloers zijn op de vader van een ander. Als dat zo is wil ik je aanraden deze film eens te bekijken. Je bent namelijk niet de enige met je problemen of met je vragen en het zou je echt kunnen helpen.

Weet ook dat je in God een goede Vader kunt vinden, de beste die er is. Die Vader is altijd bereikbaar en wil bij je wonen. Lees maar in Johannes 14:23: “Jezus antwoordde: ‘Wanneer iemand mij liefheeft zal hij zich houden aan wat ik zeg, mijn Vader zal hem liefhebben en mijn Vader en ik zullen bij hem komen en bij hem wonen.’”

Misschien ben je er nog helemaal niet mee bezig, maar denk er eens aan hoe jij later voor je kinderen zou willen zorgen. Zou je hen over God willen vertellen en zorgen dat ze zich thuis voelen bij je? Ik hoop tegen die tijd te kunnen zeggen: “Maar ik en mijn huis, wij zullen de Here dienen! (Jozua 24:15)”.

Tim BosmanAuteur: Tim Bosman
Leeftijd: 21 jaar
Hobby’s: Voetbal, Facebook, met vrienden zijn.
Welke levensles wil je iedereen meegeven? A winner never quits, quitters never win.
Geloof je dat er meer is? Ja zeker. Ik geloof in een God die altijd bij me is en voor me zorgt.