Bijzonder mens: Jimmy Jenson

Bijzondere mensen, de wereld heeft er genoeg! Wij vertellen er graag over. Deze keer; Jimmy Jenson. Hij heeft afgelopen week de marathon in New York uitgelopen… Als eerste persoon met het syndroom van down!

Na 8 uur rent Jimmy over de eindstreep van de marathon van New York. “I did it!”, roept hij naar zijn moeder. Samen met zijn goeie vriendin Jennifer Davis heeft Jimmy de marathon gelopen. En daarmee staat hij nu in het Guinnes book of records.

Twaalf jaar geleden ontmoeten Jimmy en Jennifer elkaar door de organisatie ‘best buddies’. Een organisatie die mensen met een beperking koppelt aan mensen zonder beperking. Beide hadden ze nog nooit hard gelopen, maar Jimmy stelde het voor, en dus gingen de twee trainen voor 5 kilometer. En met succes! Jimmy heeft de marathon niet alleen uitgelopen, hij is ook nog eens een stuk fitter geworden sinds het hardlopen.

Maar volgens Jennifer is dat niet het enige. “Hij is tegenwoordig actiever, staat meer open voor andere mensen en hij is gezond. Maar ik heb van hem geleerd om te genieten van het leven, te dansen en zingen alsof niemand kijkt, en dat alles is op te lossen met een knuffel en een warme choco”, aldus Jennifer.

Wat vinden jullie van dit verhaal? Zou je ook wel eens iemand zomaar willen helpen?

 

 

Marit SmitAuteur: Marit Smit (webredacteur YA)
Leeftijd: 24 jaar
Hobby’s: Lezen, zingen, surfen op internet, winkelen, naar de dierentuin of de Efteling, volleybal.
Geloof je dat er meer is? Jazeker! Ik geloof in een God van liefde, een God die ontzettend veel om ons geeft.