Alpha – Youth Steenwijk: ‘Het is niet uit te leggen hoe tof dit is’

Wij zijn Alpha Youth Steenwijk (en omgeving). De groep bestaat uit 17 jongeren en 9 leiding en wij kwamen om de zondag bij elkaar. Nu, na het weekend, komen we elke week bij elkaar. Wij komen altijd bij elkaar in De Koning in Steenwijk: dit is het christelijke jongerencafé van de stad. Daar worden veel evenementen georganiseerd worden, van koffie drinken tot aan worship avonden. En dus ook Alpha-Youth!

Wat is er zo leuk aan jullie groep?
Het is een leuke en gezellige groep, we hebben veel plezier maar kunnen even later weer een heel serieus gesprek hebben. Er wordt onwijs veel gelachen en kwetsbaar opstellen naar de anderen is ook geen probleem voor ons. Open stellen gebeurd steeds meer. Het mooiste aan de groep is dat het interkerkelijk is met leiding vanuit verschillende kerken. Het gaat namelijk niet om uit welke kerk je komt, we geloven allemaal in Jezus en hebben allemaal dezelfde Papa.

‘Het gaat er niet om uit welke kerk je komt’

Wie is de leukste/gekste leider en waarom?
Wij hebben allemaal mooie kwaliteiten en vullen elkaar aan. Zo zijn we samen een prachtig, enthousiast, liefdevol en een supermooi team.

Favoriete spelletje? (of Icebreaker)
Weerwolven is de absolute favoriet. Dit hebben we zoveel gedaan dat we elkaar er bijna niet meer door konden vertrouwen.

‘We hadden zo een week langer kunnen blijven’

Wat was een tof moment gedurende jullie Alpha – Youth?
Het weekend wat een moment waar we met z’n allen heel positief op terug kijken. We zeiden met z’n allen dat we daar zo een week of langer hadden kunnen blijven.

Wie is de grootste grappenmaker in de groep?
Gerald, hij hoeft geen grappen te maken want hij steekt iedereen aan met zijn aanstekelijke lach!

‘We hebben zelfs een keer patat gehaald’

Wat was het lekkerste dat jullie hebben gegeten?
We hebben onwijs veel lekker eten gehad door zoveel lieve kokers, dus kiezen is daarom te moeilijk. We hebben zelfs bij de snackbar naast ons al eens patat gehaald.

Welke bekende nederlandse celebrity (vlogger/zanger etc) zou een Alpha – Youth moeten gaan volgen?
Koning Willem Alexander, omdat de koning is dan in ‘De Koning’ om te horen over De Koning.

‘Kapotte luchtbedden: dat ging tijdens het weekendje weg mis’

Waar zouden jullie als groep naartoe op vakantie willen gaan?
Maakt niet uit, als er maar extra luchtbedden zijn voor iedereen die een kapotte heeft. En een elektrische opblaaspomp. Dit ging tijdens het weekend een beetje mis, haha.

Waarom moeten alle jongeren van Nederland een Alpha – Youth willen volgen?
Omdat we op de terugweg van het weekend allemaal het gevoel hadden dat niemand precies kon uitleggen hoe tof het is, behalve als je zelf Alpha-Youth doet!

Meer over dit onderwerp lezen?