Voel jij je ook weleens alleen? Ik ook!

Soms heb ik de moed niet om een nieuwe blog te schrijven. Soms lukt het gewoon niet. Soms liggen mijn gevoelens zo overhoop dat ik het idee heb dat ik op dit moment niet wat kan betekenen voor anderen. Geen mooie bemoedigende woorden van mij vandaag. Omdat ik zelf verdrietig ben!

De wereld om ons heen bestaat voornamelijk uit entertainment en heel veel prikkels. Uit uiterlijkheden en opgezette muurtjes waardoor het lijkt alsof het met iedereen geweldig gaat. Kijk maar eens naar alle posts op Facebook of Insta. Fantastisch! Het leven kan niet beter! En dat terwijl we allemaal best weten dat het echt niet altijd zo goed gaat als het lijkt. De minder leuke dingen worden vaak achtergehouden. Wanneer er dan iets niet goed gaat in je leven lijkt het alsof dat jou alleen gebeurt, dat je er alleen voor staat. Alsof je het geluk dat je eerst had door hebt gegeven aan een ander, of nouja, alsof jouw geluk ingepikt wordt door een ander. Met iedereen gaat het goed, maar met jou niet zo.

Slechte cijfers, een rotvaderdag: gebeurt alleen mij dit?

Misschien herken je dat bij cijfers die zo tegenvallen, terwijl andere mensen ruime voldoendes halen zonder geleerd te hebben. Of bij die stomme Vaderdag, want je bent jouw vader verloren of kent hem niet eens. Ik raak soms erg ontmoedigd als ik zie dat iedereen om me heen ineens gaat trouwen of een relatie heeft terwijl ik zelf nog in het verwerkingsproces van mijn break-up blijf steken. Dan vraag ik me af of ik ooit nog weer iemand zal tegenkomen met wie ik mijn leven mag delen. Het lijkt soms ook net alsof niemand met dezelfde dingen worstelt als ik. De dingen waar ik moeite mee hebt gaan anderen juist makkelijk af. Alleen en onbegrepen blijf ik achter, midden in mijn vijvertje wanhoop, verdriet en zelfmedelijden.

“Ineens heeft iedereen een relatie terwijl ik zelf nog een break-up moet verwerken”

We hebben elkaar nodig. Toen God de mens schiep constateerde Hij meteen dat het niet goed is dat de mens alleen is. Mensen zijn gemaakt voor een hechte band met God en met elkaar. Het is tijd om eerlijk tegen elkaar te zijn. Je hoeft je niet te schamen voor de dingen die je moeilijk vindt. Wanneer jij verborgen dingen aan het licht brengt verliest het zijn macht over jou. Zet het licht aan, en de duisternis zal nergens meer te bekennen zijn.

We hebben elkaar nodig!

Ga eens langs bij een goede vriend die te vertrouwen is, en neem het moedige besluit om je ‘struggles’ te delen. Je seksverslaving, onzekerheid over je lichaam, je bezorgdheid, je gebroken hart en eenzaamheid, je vragen en twijfels, boosheid en frustratie, angst voor de toekomst. Wedden dat jij niet de enige zult zijn die moeite heeft, ook al kan het soms wel zo lijken? Zullen we samen openheid brengen? Wanneer jij begint met open en eerlijk te zijn nodig je de ander uit om ook open te zijn. Zo ontstaat er een veilige plek waar je kunt zijn wie je werkelijk bent. De perfecte plek waar we met elkaar zonder de maskers God kunt ontmoeten door te bidden, te zingen of iets anders.

Kun je jouw moeilijkheden niet rijmen met dat er een God bestaat? Heb je geen vrienden waar je goede gesprekken mee kan hebben? Volg een keer vrijblijvend de Alpha – Youth! Daar kun je met al je vragen terecht en dit kan een veilige plek voor jou zijn waar je, je niet hoeft te schamen voor de minder mooie dingen in jouw leven. We hoeven niet perfect te zijn, en we hoeven ook niet te doen alsof we dat wel zijn. Fijn hé!

Wat ik een mooi troostend nummer vind, is deze:

“Breng jouw gebrokenheid, dan breng ik dat van mij

Want liefde kan genezen wat pijn uiteendrijft

En genade wacht aan de andere kant

Als we eerlijk zijn”

Meer over dit onderwerp lezen?